Højskolen Tanzania

Åben Højskole

Udforsk og oplev et autentisk Afrika

Hvad er Åben Højskole?

Hverdagen på åben højskole

Vi starter altid med fælles morgenmad i Restauranten. Herefter fordeler I jer på de aktiviteter, I har valgt for dagen. For jer, som ikke er på længere ture ud af huset, vil der være fælles frokost. For jer, som er på tur, vil der enten være madpakker eller arrangeret frokost. Alle måltider er tilberedt af lokale råvarer. Det er simpel, men veltillavet mad - ægte Swahili-style. Frugt og grønt er altid tilgængeligt. Vand, kaffe og te ad libitum, vin, øl, spiritus og sodavand kan købes i Restauranten. Vi samles igen om aftenmåltidet, hvor dagens oplevelser kan vendes. Efter aftensmaden vil der være forelæsning, debatoplæg, bål eller uformel hygge og samtale.

Forudsætninger og forventninger

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage i Åben Højskole. Dog skal det bemærkes, at der er en del trapper og stigninger samt ujævnt terræn, hvorfor man skal være normalt godt gående for at få det bedste ud af opholdet. En del af de guidede ture og forelæsninger vil foregå på engelsk. For at få det fulde udbytte af et Åben Højskoleophold skal man være aktivt deltagende og tage initiativ og ejerskab for egen læring. Vi har derfor en generel forventning om, at du ønsker fællesskabet og er klar på at deltage aktivt i hverdagen, og at du har en nysgerrighed på dine omgivelser og de mennesker, du omgiver dig med. Når du er på højskole hos os, er det et krav, at du som minimum tilbringer 7 sammenhængende dage på MamaLeo. Grunden til dette er, at det tager tid at falde til rette i “hverdagen” og i fællesskabet. Det tager tid for sanserne at opfatte og bearbejde indtryk.

Eksempler på aktiviteter, der er inkluderet i prisen:

Hvad koster det?

Vi ønsker at have så gennemsigtig en prispolitik som muligt. Så du ved, hvad du betaler for. Du betaler en dagspris for dit ophold. Dagsprisen varierer ift. sæson fra 850 kr. til 950 kr. i højsæson. Der vil blive pålagt et tillæg på 250 kr., såfremt man ønsker enkeltværelse. Prisen dækker dit ophold på skolen, inkl. mad, sengeopredning og diverse udflugter, foredrag og oplevelser. Herudover kan du tilkøbe oplevelser og ydelser, som fx safari. Bemærk prisen er ekskl. flyrejse, visum, rejseforsikring og vaccinationer.