Højskolen Tanzania

Aktiviteter

Daglige aktiviteter

Der er noget at lave hver dag. Du har en unik mulighed for at få et autentisk indblik i det levede liv, holdninger, værdier, og livsførelse, ved at deltage aktivt sammen med vores personale i de daglige pligter og gøremål. 

Det er i de praktiske gøremål, der opstår en relation og et vindue til et andet menneskes kultur, værdier, forståelse og virkelighed.

Vi har medarbejdere, der varetager en bred vifte af opgaver – vagtmænd, gartnere, kokke, stuepiger, håndværkere og chauffører. Og de er allesammen gæve, venlige, imødekommende og lokale tanzanianere.

Kaffeplantage

Se James fortælle om kaffeplantagen, en populær udflugt. Vi vandre til kaffeplantagen, hvor vi får fortællingen om kaffeplantens dyrkning, pasning, høst og forarbejdning. 

Markedsdag

Markedsdag på Market Central i Arusha. Her er spækket med lækre og lokale fødevare. Vi tager herned for at købe ind, men også for at suge stemningen, lydene og duftene til os. At tage på marked er en hel oplevelse i sig selv, man kommer tæt på kulturen og får et unikt indblik i de handlenes hverdag. På Åben Højskole er ‘Markedsdag’ en af de mange aktiviteter du kan deltage i.

Inkluderet aktiviteter

Alle aktiviteter refererer til det rullende program, der er tematiseret ud fra vores værdier og fokusområder – fællesskab, kulturforståelse og naturligfaglig indsigt og relationen mellem disse. 

Nedenfor kan du se et eksempel på, hvordan en uge på Højskolen Tanzania kan se ud. 

Vi har et meget fleksibelt udvalg af aktiviteter og derfor er det vigtigt for os at understrege, at dette blot er et eksempel. 

DagTemaAktiviteter
MandagPlanter og dyr på Mount Meru.
Lokale lægeplanter
Foder og konsumafgrøder
Vandfaldstur på Mt. Meru
TirsdagAfrikansk kunst
Makonde (Træskulpturer)
Masaai (Smykker og beklædning)
Tinga-Tinga (Billedkunst)
Vandretur i området
OnsdagMount Meru og stammerne omkringMasaai marked
Vandretur i området
TorsdagKaffeDyrkning, pasning, høst og forarbejdning.
Vandretur i kaffeplantage
FredagMød vores naboerBrug en dag sammen med vores naboer. Mød hele familien og deltag i hverdagens gøremål og spis med.
LørdagAfrikansk cuisineCentral Market
Afrikansk mad – praktisk tilberedning
Aftensmåltid med afrikanske retter
Vandretur i gennem Shambaer (køkkenhaver)
SøndagKirke og fridagKirke
Afslapning

Guidet vandretur

Forskråningen til Mount Meru er ét af de mest frodige steder i Tanzania. Tag på vandretur med vores lokale guide, som fortæller om den lokale flora og fauna. Han vil gennemgå planternes egenskaber, brug i madlavning og naturmedicin, dyr og planters betydning for økosystemet. Det rige dyreliv på bjerget kan opleves på alle tider af døgnet, men specielt fuglearterne er talrige.

Masai

Afrikansk kunst

En kulturs sjæl afspejles gennem dens kunst. Men hvad nu, hvis kulturen er bygget op af over 120 forskellige og

individuelle kulturer? Vi har inviteret lokale kunsthåndværkere ind så vi ikke bare kan se dem arbejde, men vi skal også

arbejde sammen med dem. Vi skal male i Tinga Tinga-stilen, skære Makonde figurer og lave Masai-smykker. Kom i

sidemandsoplæring hos lokale kunsthåndværkere. Hør historien bag Makonde-carvings, Tinga-Tingamalerier og

Masai-perlekunst, mens I har travlt med hænderne og måske skaber jeres egne kunstværker.

Mød vores naboer

Vi følger vores naboer hele dagen; vi arbejder med dem, spiser med dem og ikke mindst taler med dem. Det er en helt unik mulighed for at komme tæt på den afrikanske hverdag, samt lære og forstå, hvordan og hvorfor livet leves som det gør i Afrika.

Få et unikt indblik i en lokal families dagligdag med en hel dag, hvor I deltager aktivt i hverdagens gøremål i hus og have. Dagen har fokus på samtalen, og mødet mellem to kulturer.

Aktiviteter der kan tilkøbes

Udover de inkluderede aktiviteter, er det muligt at tilkøbe fx safari, enten som dagsudflugt eller flerdagstur. Der er også de varme kilder i Boma Ng’ombe. Se eksempler nedenfor. 

Aktiviteterne kan tilkøbes på højskolen, men udbydes af eksterne leverandører, som vi har tillid til og erfaring med.