Højskolen Tanzania

Har du spørgsmål?

Vi har samlet de hyppigste spørgsmål her på siden.

FAQ - Frequently asked questions

På siden rejsekursus, som du finder i menuen, kan du se en oversigt over alle vores rejsekurser.  Har du brug for hjælp kan du kontakte os på 9393 7838

Du betaler med traditionel bankoverførsel. Når du har booket dit højskoleophold, sender vi dig en faktura.

Indbetaling til Middelfart Sparekasse reg 1687 konto nr. 0000880396

Husk at notere dit fakturanr. Det kan du finde i bekræftelsen i tilsendt mail.

Åben Højskole har en dagpris fra 850 kr. pr. kursist. Prisen er inklusiv kost og logi, med private kokke og rengøring, en masse oplevelser, foredrag og aktiviteter.  

Der er et ekstra tillæg for enkeltværelse.

Ved indrejse til Tanzania skal man som minimum kunne fremvise et gyldigt vaccinationskort, hvor det fremgår, at man er vaccineret mod gul feber.

Ift. den pågående corona pandemi se her.

Hvad man ellers vælger af vaccinationer og præventive kure (f.eks. mod malaria) er op til én selv. Her henviser vi til egen læge eller Rejsemedicinsk Klinik.

Det er imidlertid en god idé at medbringe mælkesyretabletter og immodium, da der er tale om et ret markant miljøskifte, der kan have en uheldig indflydelse på maven.

Lokalbefolkningen gør meget ud af være ordentlige, og dette gælder også påklædningen. Man skal se anstændig ud. Der er en stor forståelse for, at turister har deres egen stil, dog kommer man langt ved at observere de lokale regler for anstændighed. Her er det mest kvinder, der er underlagt et beklædningskodeks:

  • Når man færdes i det offentlige rum bør kvinder ikke være iført shorts eller korte nederdele, som stumper over knæet. Det er ikke noget problem med lange bukser.

    Man går derudover meget op i at fremstå ren og velsoigneret. Man bliver dog meget nemt beskidt i Afrika, da alt er dækket i støv – og det er der heller ikke noget problem i, hvis man er på safari eller i gang med at arbejde. Det forventes dog, at man gør, hvad man kan for at være så præsentabel som muligt.

Hjemme på hotellet kan man gøre, hvad man vil – her er der ingen restriktioner. Og det er ligeledes vigtigt at pointere, at det er vigtigere, at man har praktisk og anvendeligt tøj og fodtøj til klimaet, end at man lever op til etiketten.

Det er en god ide at have lange lette bukser og strømper med til om aftenen, og gerne i lyse farver, da man ellers nemt kan blive stukket at myg på specielt ankler og underben. Myg kan ikke lide lyse farver, da de er bevidste om, at de er meget synlige i kontrasten.

Da vi kommer til at være i ca. 1500 meters højde, kan aftenerne blive kølige og således er en let jakke, fleece, skjorte eller sjal en god idé at medbringe.

Solen kan være ret kraftig i troperne, så hat og anden let beklædning, der kan skærme for solens stråler, er en god idé at have med – foruden solcreme (og måske Aftersun).

I disse ”klima-tider” er vejret heller ikke stabilt i Afrika. Beklædningsmæssigt skal I være  beredte på både høj varme og solskin såvel som kraftig nedbør.

Det er kutyme, at man giver drikkepenge i Afrika – også selvom man har aftalt en pris for en service. Hvis man ikke giver drikkepenge, er det tegn på, at man ikke er tilfreds med den service, der er blevet ydet. Dette gælder naturligvis ikke inden for hegnet på hotellet, men lige så snart man har med lokale at gøre. Vi skal nok yde mere detaljeret vejledning i dette under udflugter.

Det er en vigtig præmis for rejse i Afrika, at man forstår og accepterer, at forholdene er flygtige. Tingene ændrer sig hele tiden. Hvad der var rigtigt i går, er ikke nødvendigtvist rigtigt i dag. Vejret alene kan have voldsom betydning for aktiviteternes gennemførlighed.

Således er det vigtigt at forstå, at programmet med al sandsynlighed vil blive ændret – ikke essentielt, men i det små.

Tanzania er land, hvor kontanter stadig er den gældende valuta. Der er ikke mobilepay, Dankort og almindelig brug af kreditkort i butikker og markeder. Man hæver kontanter i automater med almindelige Visa og MasterCard og betaler herefter stort set alting i kontanter. Man hæver i Den tanzaniske shilling (Tsh), der er den officielle valuta – og det er den, man bruger i hverdagen. Den amerikanske dollar (USD) spiller dog en stor rolle, og anvendes til betaling af safari. USD kan i almindelighed anvendes eller ret nemt veksles til Tsh. Det er en god idé at have en beholdning ”lommepenge” i USD med. Hvor mange man vil have med, er op til én selv. Vi vil anbefale, at man har ca. USD 400-600 pr person for en tur på 14 dage.

Myndighederne i Tanzania har indført en ny visum-proces. Grunden til dette er, at myndighederne er trætte af at visa-indtægter har haft en grim tendens til at ”forsvinde”, da besøgende har betalt med kontanter. Således skal man nu ansøge elektronisk om et visum til Tanzania. Dette gør, at man ikke skal vente i lufthavnen længere på udstedelse af visum. 

Man skal bruge følgende oplysninger for at kunne søge visum.

  • Billede/scanning af pas

  • Pasbillede

  • Telefonnummer og permanente adresse

Se mere på www.um.dk

Find dit højskoleophold